Selvom sundhedstendenser kommer og går, så kan nogle af de fordele, de fører med sig vare hele livet. Det er i hvert fald tilfældet med den aktuelle best seller, Matcha! Du har sikkert hørt om det, eller set den grønne latte på de sociale medier, men ved du hvad det grønne tepulver i virkeligheden er? Vi er her for at fortælle dig alt om superfood og dets fordele, og det vil få dig til at løbe ned til den første cafe og få fat i en Matcha latte!

Hvad er Matcha?

Ifølge lægmandens termer er det fint malet grøn te pulver, der er fyldt med alle mulige fantastiske nærrigsstoffer. Teen blev oprindeligt brugt i Kina i det 9. Århundrede til medicinske formål på grund af de store ernæringsmæssige værdier. I slutningen af det 12. Århundrede genopdagede de japanske buddhistiske munke Matchas værdifulde egenskaber, der førte til landets dedikation for at dyrke smaragdfarvet superfood. I modsætning til andre former for te, så bliver matchas nye teblade samlet for herefter at blive dampet for at forhindre oxidation, og hermed sikres de vigtige nærrigsstoffer.

Hvad er det godt for?

Matcha indeholder en lang række forskellige vitaminer og mineraler, bl.a. L-Theanin, vitamin A, vitamin B-kompleks, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin K, sporstoffer, polyphenoler, catechiner og chlorophyll, for bare at nævne nogle få. De, blandet med matcha giver god mulighed for at opnå disse fordele:

Øget energi og forbrænding af kalorier, og derfor virker det som en metabolisme forstærker.

På grund af de energiske kvaliteter hjælper boostet af energi med at kickstarte dit stofskifte. En sund metabolisme hjælper med at fordøje og forbrænde mad samt fedt. Det giver øget vægttab og en stigning din energi, matcha er et energiboost, så lav dig en lækker drink til dig selv, som ikke får vægten til at stige!

Anti-aging og detox

Vidste du, at der i én kop mactha te er lige så mange nærringsstoffer som i 10 kopper grøn te? Det skyldes at grøn te kommer i løs form, som gør det svært at udvinde vitaminer kun med varmt vand. Antioxidanter er afgørende for blodets sundhed og er med til at holde kroppen ungdommelig ved at tilføje den nødvendige ilt til blodbanerne. Enzymerne hjælper med at bekæmpe virkninger fra UV-stråling som beskader huden, og derfor anses den også af mange som ungdommens kilde.

Beroligende

Hvis du undrer dig over om ”det nu virkelig også kan give et energi boost og samtidig være beroligende?” så er svaret ja, det kan det! På grund af den høje dosis L-Theanin, øges alfa bølgerne i hjernen, og det fremmer afslapning uden at du føler dig døsig. Netop denne kvalitet var en af favoritterne hos både de japanske buddhistiske munke og de kinesiske daoister, der brugte det til at meditere med.

Hukommelse og humørforstærker

L-Theanin virker virker ikke kun beroligende på hjernen, det øger også dopamin –og  serotoninniveauet, der er forbundet med et bedre humør. Et boost i humøret fører derefter til en mere fokuseret tankegang, som igen resulterer i en bedre hukommelse. Det betyder, at det øger dit humør uden at give dig uro i kroppen.

Forbedrer immunforsvaret

At få de nødvendige vitaminer er en vanskelig opgave for folk på farten, og med alle de bakterier vi er omgivet af dagligt fx på job, når vi handler, dyrker sport, eller henter børn, så kan det miljø vi befinder os i have stor indflydelse på immunforsvaret. Matcha indeholder en stor dosis nærringsstoffer, især antioxidanter, der er nemme at absorbere og til stor gavn for immunforsvaret. I stedet for at tage piller, så kan en kop matcha te hjælpe dit immunforsvar med at få ufiltrerede nærrigsstoffer, så det forbliver stærkt. Det hjælper med at bekæmpe mulige bakterier og kan også afværge infektioner

Sænker kolesterol og mindsker hjerte-karsygdomme

Hjertets sundhed er bundet til kolesterol, og jo lavere de tal er, jo bedre. Antioxidanter hjælper med at regulere blodsukkeret og forsvarer samtidig mod kræftceller. Da det er med til at sænke det dårlige kolesterol (LDL), og øge det gode kolesterol (HDL), mindsker det risikoen for at få hjertesygdomme.

Hvordan får du Matcha ind i dit liv?

Det gode ved Matcha er at det kommer i pulverform, og kan dermed implementeres i en lang række forskellige fødevarer. Fra smoothies, kager, dej til pandekager, ansigtsmasker og selvfølgelig også latte – ja Matcha kan tilføjes i stort set alt! Smagen kan være lidt stærk, og for dem der ønsker en mindre intens smag, kan det mildnes ved at tilføje sukker. Hvis du har allergi eller er gravid, så snak med din læge inden du bruger Matcha, da det indeholder en del koffein.

Når du laver latte eller te, skal du først starte med at putte pulveret i din kop, inden du hælder vand eller mælk i koppen. Sørg for at væsken har den rigtige temperatur og at forholdet mellem væske og pulver er afmålt efter din smag. Den anbefalede mængde væske er 100ml pr. Tsk. Pulver. Til at blande det hele sammen, bruger man oprindeligt et træredskab til at piske det sammen i zigzag bevægelser indtil det skummer, men du kan bruge en ske eller et piskeris. Selvom du ikke kan få det til at skumme så meget, så får du stadig de store sundhedsmæssige fordele og den gode smag.

Hvor får du fat i det?

Efter Matcha er blevet meget populær, kan man nu få det i en lang række butikker. Lige fra supermarkeder og cafeer og endda online er der mange steder, det kan købes. Hvis du hurtigst muligt vil have fat i dette nærrigsrige pulver, så besøg DubLi.com sundheds sektion og find alt det du mangler. Når du handler med DubLi.com handler du ikke kun med omtanke, du er også opmærksom på dit helbred.

(Visited 34 times, 1 visits today)