Udover at sko er en praktisk nødvendighed, så har de også en stor betydning for mange mænds fremtoning; rene, stilfulde og egnet til lejligheden – de karakterisere dig!

Når det kommer til erhvervslivet, så spiller stilen en stor rolle især i kontorsammenhænge – dine ligemænd vil dømme dine kvaliteter ud fra, hvor godt du tager hånd om dit udseende, og her udgør businesssko en stor del. Uanset om det er jakkesættet du vælger, eller det lidt mere afslappende outfit, så hold dine fødder trendy, så du altid ser professionel ud. Uanset om du træffer vigtige beslutninger eller laver hårdt arbejde, så skal du kunne føle det fundament du står på – dine sko. Tag de rigtige skridt i den rigtige retning med vores vejledning om: hvordan du vælger det rigtige par sko, og hvordan holder du dem skinnende og nye.

5 tips du skal overholde:

  1. Invester i kvalitet, ikke kvantitet – det kan i starten virke dyrt, men det vil spare dig penge i sidste ende, da den nye sko vil vare længere.
  2. Prøv og matche dit bælte med din sko farve. Bland aldrig brune sko med et sort bælte eller Det er dårlig smag – tag vores ord for det.
  3. Husk og prøv alle typer sko. Det er ikke kun det stilfulde look, der har betydning. Skoene skal også være rare at have på
  4. Skoene skal være mørkere end bukserne. Sorte sko er altid et sikkert valg, medmindre du har marineblå bukser på, i det tilfælde vil et par mørkebrune sko passe bedre.
  5. Lad dine sokker matche dit slips

Hvordan du vælger det rigtige par:

De mest almindelig og formelle sko til mænd er Oxford, Derby og Blucher. De findes alle tre i forskellige elegante variationer; alt lige fra et cowboy look til et par spidse sko, der gør forretningssko alt andet end kedelige.

Den klassiske sko fra Oxford er den bedste valgmulighed til kontoret, og et must-have for alle forretningsfolk. De er kendetegnet ved deres lukkede snørebånds system, de er lavhælede og har eksponerede ankelfunktioner. De er perfekte til formelle lejligheder, vigtige møder, og er meget værdsat i kontormiljøet eller til et sort jakkesæt.

Til manden med lidt større fødder, er Derby og Bluchers det perfekte valg. De er lidt mindre formelle, men mere rummelige. Ligesom Oxford-skoen har de også et lukket snøresystem og en god støtte til anklerne. Det er syningerne der skiller Derby og Bluchers stilarter fra hinanden. Derby har et stykke læder syet på den side, der løber gennem ryggen for at møde den anden side. Bluchers har syninger der vender nedad, og bliver samlet på den anden side. Ud over denne lille detalje er de to stilarter meget ens.

Vedligeholdelse af skoene:

For at bevarer elegancen af dine formelle sko, er det vigtigt at holde dem rene og skinnende. Hvis dine sko er snavsede, får det dit look til at se nusset og sløvt ud, og det er ikke et godt indtryk at give på en arbejdsplads. Invester i et rensningssæt til dine sko, der er udstyret med børste så skoene kan blive poleret og holdt rene og pæne. En anden god investering er at have skolæster til alle par sko. Det er en form af træ, du placerer i skoen for at bevare formen og for at undgå der kommer folder. En midlertidig løsning kan være fugtige aviser, som du putter ned i skoene. Ved sko med højere kvalitet absorberer træet fugt og er med til at bekæmpe lugt, så det er et godt værktøj at have, og dine sko vil være pænere i længere tid.

Lidt ekstra til kontoret:

Hvis din arbejdsplads er lidt mere tilbagelænet anbefaler vi mokkasiner eller loafers – de kan se ens ud, men det er de ikke. Begge sko er lige til at tage på, lavet i fløjlsagtigt læder, og det der adskiller dem fra hinanden er den særskilte hæl som loafers har.  De er begge to yderst behagelige og passer til enhver lejlighed.

De præsenterede sko, er alle nogle muligheder der er så stilfulde, at de endda vil imponere dine svigerforældre, når du møder dem. De vil tro at du har det der skal til, for at gøre deres lille prinsesse lykkelig.

Er du usikker på hvor du skal handle? Prøv DubLi.com’s nye VIP Lounge forhandler: Shoes4Gentlemen, hvor eksklusivt italiensk design møder komfort, og hvor prisen ikke er noget der slå hul i budgettet. Få dit næste par sko til erhvervslivet og kom med i vores VIP Lounge og modtag rabatter på medlemmer og få ekstra 10% Cash Back på dit køb.

 

(Visited 27 times, 1 visits today)